На попередній п’ятій  сесії (перше пленарне засідання) селищної ради  VIІІ скликання від 15  липня 2021року прийнято рішення про створення комунальної установи «Центр розвитку та міжнародної співпраці Буштинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області».   А також затверджено Статут та Програму фінансової підтримки  на 2021 - 2021  роки.

        У своїй діяльності Центр є юридичною особою, з усіма правами,  згідно з чинним законодавством та підзвітний засновнику. 

        Метою його створення є сприяння та організація розвитку Буштинської територіальної громади , місцевого соціально-економічного розвитку окремих її територій та інфраструктури.

        Зокрема щодо розробки і реалізації стратегії розвитку, програм і проектів місцевого та регіонального розвитку,  підвищення інвестиційної привабливості, залучення інвестиційних та кредитних ресурсів, міжнародної технічної та грантової допомоги для розвитку та формування позитивного іміджу громади тощо.

        Серед напрямків роботи - сприяння  розвитку малого та середнього підприємництва. Підтримка міжсекторної співпраці – бізнес, влада, організації громадського суспільства в регіоні. Створення умов для інституційного та інфраструктурного розвитку територій громади.

        Та основна увага Центру приділятиметься грантовій діяльності з метою залучення іноземних інвестицій.   

        - У нашій громаді вже є чимало напрацювань із закордонними представниками ділових кіл та муніципалітетів з Чехії,  Канади, Угорщини, які перебувають на стадіях обговорення та підписання взаємовигідних угод. Створення Центру дасть змогу поставити дану роботу на більш ціленаправлений та ефективний рівень, - зазначає селищний голова Руслан Янчій.