На п’ятій  сесії (перше пленарне засідання) VІІІ скликання Буштинської селищної ради від 15.07.21 депутати прийняли рішення та затвердили Положення про преміювання обдарованих дітей  громади та їх наставників.
    Відповідно до Положення щорічні грошові премії призначатимуться учням закладів загальної середньої освіти та вихованцям закладів дошкільної і позашкільної освіти, які стали переможцями та призерами конкурсів, олімпіад, турнірів тощо різних рівнів та педагогічним працівникам, які підготували цих переможців та призерів.
    Призначення щорічних грошових премій для учнів та вихованців здійснюватиметься за номінаціями:
    «Переможці та призери Всеукраїнських учнівських олімпіад, турнірів, конкурсів з навчальних предметів, конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт Малої академії наук (МАН), найкраще ЗНО »;
    «Переможці та призери мистецьких та творчих конкурсів, змагань, фестивалів»;
    «Переможці спортивних змагань».
    Для визначення кандидатур на преміювання  виконавчим комітетом селищної ради буде створено комісію у складі представників селищної ради, депутатського корпусу, закладів загальної середньої та позашкільної освіти, громадськості тощо. 
    Видатки на преміювання здійснюватимуться  за рахунок коштів місцевого бюджету, виходячи з його реальних можливостей і пріоритетів, благодійних фондів та будь-яких інших джерел, не заборонених чинним законодавством.
        - Дане рішення прийнято з метою стимулювання активної участі вихованців, учнів в обласних, Всеукраїнських та міжнародних конкурсах, виставках, інтелектуальних, мистецьких та спортивних змаганнях, олімпіадах, турнірах, фестивалях. А також підняття  престижу праці педагогічних працівників та  підвищення якості освіти у нашій громаді, - зазачає селищний голова Руслан Янчій.