З другої декади березня 2021 року ціни на природний газ постійно і стабільно зростають. Оскільки майже половина об'єму газу, який споживається в Україні є імпортним газом, то коливання на світовому та європейському ринках напряму впливають на ціноутворення і на нашому ринку природного газу.

Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Буштинської селищної ради ще 9 лютого 2021 року уклав договір через систему Pro Zorro з ТОВ " Газенерго -Трейд", термін дії такого договору був окреслений - до кінця року. Але перед опалювальним сезоном з ініціативи постачальника " Газенерго-Трейд" розірвав договір  з відділом освіти, сім'ї, молоді та спорту. Причина - різке здорожчання газу.

 8 жовтня 2021 року місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оголосили про надзвичайну ситуацію, що склалася у зв'язку з відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021/2022 років, відповідно до Національного класифікатора надзвичайних ситуацій ДК 019:2010 ( код НС 10800- НС у наслідок аварій на системах життєзабезпечення), пункту 4.3 Порядку класифікацій надзвичайних ситуацій за їх рівнями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2004 р. номер 368, класифікувала як надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня.

На виконання пункту 10 Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022р.р., від 30.09.2021 та відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2021 р. номер 1234-р ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" пропонує бюджетним та релігійним організаціям середньострокові контракти із фіксованою ціною на газ.

18 жовтня орган Казначейства опрацював нагальні питання реєстрації бюджетних зобов'язань щодо постачання природного газу бюджетним установам та організаціям в 2021-2022 роках на підставі довгострокових договорів у межах бюджетних асигнувань з урахуванням календарного плану до договору та умови примірного договору постачання природного газу бюджетним установам.

На даний час відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Буштинської селищної ради проводить процес переговорів з ТОВ "Газопостачальна компанія"Нафтогаз Трейдинг", щоб  чимшвидше здійснити закупівлю природнього газу та розпочати опалювальний сезон.