Фото без опису

Закарпатське регіональне відділення (РВ) Асоціації міст України (АМУ), Міжрегіональний офіс РВ АМУ 4-х Карпатських областей «Карпатський Єврорегіон-
Україна» за підтримки Ротарі клубу «Ужгород» та інших громадських об’єднань співпрацюють з муніципалітетами та їх асоціаціями і містами-побратимами країн-сусідів Словаччиною, Польщею, Угорщиною і Румунією і зокрема – в рамках Міжнародної міжрегіональної Асоціації (МА) «Карпатський Єврорегіон».

В рамках співпраці ініційовано і попередньо погоджено проведення у центральних містах зарубіжних прикордонних регіонів «Карпатського Єврорегіону» виставок фотографій «Україна у звитяжній війні за європейські цінності, суверенітет, свободу, демократію та мирний розвиток» (назва робоча). – під гаслом «Світло переможе темряву!» 
Метою почергового проведення виставок фотографій у прикордонних регіонах країн-сусідів ЄС є ще більше фокусування уваги громадськості і регіональних та муніципальних влад країн-сусідів і водночас партнерів у ЄС на правдивій і достовірній інформації про єднання української нації, її громад та громадян-
патріотів у жорстокій і звитяжній боротьбі проти військової агресії і терору путінської диктаторської росії. Водночас під час проведення фотовиставок планується також поширювати інформацію про можливості надання Україні, її територіальним громадам військової та гуманітарної допомоги, а також – про можливості масштабного інвестування у відбудову народного господарства нової європейської України після переможного завершення війни.
Інформуємо про орієнтовну (рекомендовану) тематику фотографій, які ми від Вас очікуємо в електронній формі:


1. Результати масштабних руйнацій житлових і громадських будівель та промислової і комунальної інфраструктури міст, селищ і сіл України внаслідок ворожих бомбардувань і обстрілів (зокрема, і в зонах бойових дій та на територіях АЕС) .

2. Злочинні і терористичні дії військових росії проти мирного населення окупованих територій, проти людяності та правил ведення війни.


3. Самовіддані і героїчні дії та акції мирного населення в окупованих містах, селищах і селах, а також – дії органів державної влади, місцевого самоврядування, комунальних служб, поліції та ДСНС, медиків тощо по забезпеченню життєдіяльності наших територіальних громад в найскладніших умовах і викликах війни.


4. Розгортання та результати активної і цілеспрямованої практичної діяльності волонтерських рухів на допомогу Збройним Силам України та формуванням
територіальної оборони, у вирішенні гуманітарних криз і катастроф у нинішній війні, яку розв’язала путінська росія.


5. Волонтерство у партнерстві з владою та у визначенні потреб, забезпеченні логістики і транспортуванні гуманітарних вантажів із зарубіжних країн - партнерів України і зокрема – у відносно безпечних прикордонних областях Західної України, зокрема на Закарпатті.


6. Масштабна діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування і волонтерських рухів у вирішенні практичних проблем, пов’язаних з переміщенням українських біженців до країн Європи та прийомом, розміщенням і забезпеченням соціальних послуг для вимушено переміщених осіб (ВПО) у відносно безпечних містах,селищах і селах регіонів України, зокрема на Закарпатті.


7. Звісно, цілком можлива й інша тематика фотографій, спричинена війною (до прикладу – креативні ініціативи та проєкти; роль жінок і жіночих ініціатив під час війни; проблеми, пов’язані із здоров’ям і освітою дітей; відновлення економіки через евакуацію підприємств і бізнесу, кращі практики міст-побратимів України та країн-сусідів ЄС у подоланні гуманітарних викликів і загроз війни тощо.


8. Технічні вимоги до фотографій, що надсилатимуться:
- Усі надіслані вами світлини електронного формату (в кольоровому або чорно-білому виконанні) будуть роздруковуватись розміром 21х30 см
- Фотографії зазначеного розміру задля відповідної якості мають задовільняти технічній вимозі не менше 3000 пікселів (по довшій стороні) та загалом – не менше 300 пікселів /дюйм.
Будь-ласка, фотографії в електронному форматі надсилайте на спеціальностворений Google-диск https://drive.google.com/drive/folders/1dkXa40QWi-
sRiujR_bBQZZVzzqko75jt?usp=sharing
або на e-mail:zakarpatya@ukr.net до 15 квітня 2022
р. включно.
Також надішліть, будь ласка, разом з фотографіями Ваше коротке резюме про
професійну діяльність, пов’язану з фотожурналістикою та/або фототворчою роботою.
Приймаються і аматорські фотографії за зазначеною тематикою.
Довідки за тел. 050-611-33-15 – Лукша Олег Васильович.