Замовник: БУШТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ТЯЧІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ, код ЄДРПОУ 04349685 розташована за адресою: 90556, Україна, Закарпатська область, Тячівський р-н, селище міського типу Буштино, вул.Головна, будинок 91. Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-01-26-011022-b. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником: ДК 021:2015: 65310000-9 Розподіл електричної енергії.  Кількість - 270 000 кВт/год;        Очікувана вартість предмета закупівлі - 479 646,36 грн з ПДВ.

 Розмір бюджетного призначення - 479 646,36 грн з ПДВ.

Закупівля послуги з розподілу електричної енергії на підставі вимог абзацу 3 пункту 2 частини 2 Статті 40, а саме переговорна процедура закупівлі застосовується замовником як виняток у разі відсутності конкуренції з технічних причин, що підтверджується ЗВЕДЕНИМ ПЕРЕЛІКОМ СУБ'ЄКТІВ ПРИРОДНИХ МОНОПОЛІЙ станом на 30.11.2021 року на офіційному веб-порталі Антимонопольного комітету України за посиланням https://amcu.gov.ua/napryami/konkurenciya/arhiv-zvedenogo-pereliku-prirodnih-monopolij під порядковим номером 63, де ПрАТ «Закарпаттяобленерго» визначено монополістом на ТЕРИТОРІЇ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДПОВІДНО ДО ПОСТАНОВИ НКРЕКП ВІД 27.11.2018 № 1534.

Згідно Закону України «Про ринок електричної енергії» розподіл електричної енергії – це діяльність із транспортування електричної енергії від електроустановок виробників електричної енергії або електроустановок оператора системи передачі мережами оператора системи розподілу, крім постачання електричної енергії. Послуги з розподілу електричної енергії надають оператори систем розподілу (суб’єкти природних монополій) за тарифами, які встановлюють НКРЕКП. Відповідно до постанови НКРЕКП від 13.11.2018 №1415 «Про видачу ліцензії з розподілу електричної енергії та анулювання ліцензій з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами і постачання електричної енергії за регульованим тарифом» ПрАТ "Закарпаттяобленерго» отримало ліцензію на право провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії у межах місць провадження господарської діяльності, а саме на території Закарпатської області в межах розташування системи розподілу електричної енергії, що перебуває у власності ПрАТ " Закарпаттяобленерго», та електричних мереж інших власників, які приєднані до мереж ліцензіата ( з якими укладені відповідні договори згідно з законодавством). ПрАТ " Закарпаттяобленерго» входить до ліцензійного реєстру Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, що оприлюдненого на офіційному сайті НКРЕКП http://www.nerc.gov.ua, а також до реєстру суб’єктів природних монополій, які провадять господарську діяльність у сфері енергетики станом , що оприлюдненого на офіційному сайті НКРЕКП http://www.nerc.gov.ua. Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 35 Закону України «Про публічні закупівлі» переговорна процедура закупівлі застосовується замовником як виняток, зокрема у разі відсутності конкуренції (у тому числі з технічних причин) на відповідному ринку, внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником, за відсутності при цьому альтернативи. Таким чином, враховуючи зазначене, послуги з розподілу електричної енергії на території Закарпатської області в межах розташування системи розподілу електричної енергії можуть бути надані лише ПрАТ " Закарпаттяобленерго».