Фото без опису

Уряд затвердив Положення про покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії (ПСО). Це дозволить забезпечити  цінову стабільність у сфері теплопостачання під час опалювального сезону 2022/23 рр. Відповідний проєкт постанови, розроблений Мінрегіоном, Уряд прийняв сьогодні.

Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

«Впевнене проходження опалювального сезону залежить від декількох складових, зокрема надважливою є цінова стабільність у сфері теплопостачання. Прийняте сьогодні рішення дозволяє виробникам теплової енергії купувати газ, необхідний для надання послуг, за цінами, що діяли станом на 24 лютого 2022 року. Це є підґрунтям для того, щоб  тарифи на тепло та гарячу воду для населення не змінюватимуться», — зазначив Олексій Чернишов.

Положення про ПСО:

  • гарантує постачання природного газу виробникам теплової енергії, зокрема ОСББ, ЖБК, управителям багатоквартирних будинків, з 1 серпня 2022 року до 31 березня 2023 року;
  • передбачає фіксовані ціни природного газу для виробників теплової енергії на рівні цін, що застосовувалися станом на 24 лютого 2022 року;
  • створює сприятливі умови розрахунків тепловиків за спожитий природний газ (остаточний розрахунок через 45 днів після постачання газу).

Зокрема, ціна на газ для надання послуг з постачання теплової енергії та гарячої води населенню збережеться на рівні 7420 грн за тисячу кубів з ПДВ. Для бюджетних установ — 16390 грн за тисячу кубів з ПДВ.

Також, Мінрегіон узгодить виробникам теплової енергії фіксовані обсяги природного газу на період з 1 серпня 2022 року до 31 березня 2023 року.