Фото без опису

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 року № 918, бюджетні кошти надаються для надання підтримки за такими напрямами:

  • бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності;
  • спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності.

Отримувачами бюджетних коштів є фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції (далі — отримувачі).

Відповідно до пункту 2.26 статті 2 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" виробниками сільськогосподарської продукції є сільськогосподарські товаровиробники, фізичні особи (у тому числі домогосподарства, фізичні особи, які здійснюють діяльність, пов’язану з веденням особистого селянського господарства, самозайняті особи у сфері сільського господарства), які займаються сільськогосподарською діяльністю.

Отримувач повинен мати у власності та/або користуванні від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мати у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Отримувач може скористатися одноразово одним із визначених напрямів підтримки.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий електронний кабінет до Державного аграрного реєстру (www.dar.gov.ua) з 1 вересня 2022 року.

На заявку накладається електронний підпис отримувача, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру — 15 листопада поточного року.

Одночасно повідомляємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 року № 916 внесено зміни, які дозволяють аграріям на вигідних умовах отримувати нові кредити для забезпечення збору врожаю у межах програми "Доступні кредити 5-7-9". Максимальна сума кредиту - 90 млн грн. Термін дії - до 31 жовтня 2022 року.

Крім того, кредити за ставкою 0% річних, які навесні надавалися під посівну кампанію, пролонговано з 6 місяців на рік.

 

Постанова Кабінету Міністрів України постанову Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 року № 918 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції"

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису