Фото без опису

Програма грантів для покриття частини орендної плати орендарів державного майна, що надають суттєву особисту та/або майнову допомогу у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України (Програма грантів)

На період дії воєнного стану Благодійний фонд «Дихай» надаватиме гранти для сплати частини орендної плати державного майна для орендарів державного майна.

Посилання на грантову програму: https://dyhai.org/grants-program/

КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ ЗАЯВНИКА

Благодійний фонд «Дихай» запрошує до участі у Програмі грантів представників малого і середнього бізнесу – орендарів державного майна, які:

  • надають орендовані об’єкти державного майна для проживання внутрішньо переміщеним особам із зон ведення бойових дій;
  • надають об’єкт державного майна для організації укриття і тимчасового захисту населення;
  • використовують об’єкт державного майна для потреб здійснення волонтерської діяльності щодо допомоги особам, які її потребують у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України;
  • облаштовують кімнати для прийому та задоволення побутових потреб внутрішньо переміщених осіб на орендованих об’єктах державного майна;
  • безоплатно для гуманітарних потреб передають свою продукцію (вироблену на орендованому державному майні), надають послуги, виконують роботи із використанням орендованого державного майна;
  • надають орендовані об’єкти державного майна для координації, збору та доставлення гуманітарної допомоги тощо.

Важливо:

  1. Гранти надаються шляхом перерахування на рахунки балансоутримувачів орендованого майна – державних підприємств, установ і організацій, що є отримувачами орендної плати. Гранти не надаються безпосередньо орендарям.
  2. Наведений вище перелік критеріїв є орієнтовним та питання надання фінансування вирішуватиметься щодо кожного орендаря в індивідуальному порядку. Для уникнення сумнівів, відповідність орендаря критеріям не означає гарантоване надання фінансування.
  3. Максимальний розмір фінансування, який може бути наданий в рахунок орендної плати, яка сплачується фізичними особами, не зареєстрованими в якості суб’єктів господарювання, становить 3 470 грн.
  4. Максимальний розмір гранту, наданий у поточному місяці, не може перевищувати місячної орендної плати, включно з ПДВ.
  5. Благодійний фонд не несе відповідальності за потенційні податкові наслідки, які можуть виникнути для орендарів або балансоутримувачів внаслідок отримання фінансування. Кожен орендар перед поданням заяви повинен самостійно проаналізувати власні податкові наслідки, пов’язані із отримання фінансування. Поданням заяви орендар підтверджує обізнаність та згоду з такими податковими наслідками.

Благодійний фонд «Дихай» надає гранти за цією програмою як результат обміну листами із Фондом державного майна України, який висловив щиру подяку Фонду за пропозицію допомоги малому і середньому бізнесу – орендарям державного майна. Програма грантів реалізовується завдяки фінансовій підтримці від небайдужих друзів нашої країни із Сполучених Штатів Америки.