Фото без опису

Як ми уже повідомляли, минулого тижня з офіційним візитом у Буштинській громаді перебувала чеська делегація.

Зокрема приїхали представників мерії з міста Двур-Кралове - над - Лабем: заступник старости Ян Седлачек, начальник відділу культури і туризму Петра Зіврова та прес-секретар Мирослава Каменікова.

Декілька днів закордонні гості ознайомлювались з визначними місцями нашої громади, відвідали й найуспішніші приватні підприємства.

Окремим блоком програми перебування делегації стала туристична привабливість громади.

Як наголосив голова громади Руслан Янчій - це один з основних напрямків розвитку. У планах стати туристичним центром Тячівщини та родзинкою Закарпаття.

Що в себе включає й розбудову супутніх об’єктів туристичної інфраструктури, зокрема й доріг, створення цікавих локацій для відпочинку та дозвілля тощо.

Щоб зацікавити туристів вже започатковано цикл фестивалів у кожному населеному пункті. Їх мета продемонструвати чим цікаве село, які там звичаї та традиції, народні ремесла та ін.

А в громаді є дійсно, що показати. В чому, на власні очі, переконались чеські гості, відвідавши місцевий парк в Буштині, музей ім. Стапана Вайди в Дулові, сільську садибу "Не межа" в урочищі Занівка та буйволячу ферму в Чумалеві.

І це лише незначна частинка того, чим можна привабити туристів в громаду. Враження неймовірні! Не лише від побаченого, а й щирості та гостинності наших людей.

В чому нас запевнили чеські гості, адже обіцяли приїхати знову й популяризувати нашу громаду в себе вдома.

І що важливо - одним із пунктів підписання майбутньої угоди про співпрацю стане напрямок туризму й обмін досвідом в розвитку даної галузі.