Урочистий захід з даного приводу відбувся сьогодні в Офісі Буштинської селищної ради.

Участь взяли - голова селищної ради Руслан Янчій та заступник Сергій Міщій, депутат Тячівської районної ради Іван Медвідь, який став ініціатором даної зустріч.

Від Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації приїхав перший заступник керівника Ігор Робочий.

Насамперед сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію на Сході, де на жаль, досі йде неоголошена війна. І вона не може не хвилювати кожного з нас.

У 2014 році м. Сєвєродонецьк, як і більшу частину Донбасу, захопили проросійські бойовики. Під час проведення АТО українські військові сили того ж року визволити його з окупації. На сьогодні місто живе своїм звичним життям, хоча війна залишила тут свій відпечаток.

Події на Сході не залишили байдужим мешканців Заходу. Наші земляки теж воювали в АТО, на жаль, декількох було вбито.І зараз чимало бійців - контрактників з нашого району та й громади захищають зі зброєю в руках територіальну цілісність української держави.

Жителі нашого краю завжди допомагали бійцям на фронті та мирному населенню, що опинилося у зоні військового конфлікту. Сотні тонн вантажів гуманітарної допомоги було відправлено в зону АТО. Десятки волонтерів супроводжували вантажівки з місіонерською місією, чимало з них було і в Сєвєродонецьку.

Ігор Робочий відмітив, що багатьох з них знає особисто. І в їх місті завжди з вдячністю пам'ятатимуть таку важливу підтримку в складний для них час.

- Угода про співробітництво між Сєвєродонецьком і Буштином стане ще одним підтвердженням того, що Схід і Захід разом, - наголосив він.

Тож з таким посилом Руслан Янчій та Ігор Робочий закріпили Угоду своїми підписами. А відтак обмінялись символічними пам'ятними подарунками.

Як зазначив Руслан Янчій Угода дозволить сторонам обмінюватися досвідом у різних напрямках діяльності.Співпраця в галузях - культури, освіти, екології, спорту, місцевого самоврядування надасть можливість для їх розвитку. Зокрема й рекреаційному, адже Буштинська громада позиціонує себе як туристичний край з потенційними можливостями.

- Наша громада приділяє особливу увагу туристичній галузі, яку вбачаємо дуже перспективною. Адже ми для цього маємо усі передумови. У нас прекрасна природа, наявна інфраструктура, зручне місце розташування, щоб до нас приїхати, - сказав він.

Також це велика можливість розвитку економічного сектору, адже колись смт. Буштино було великим промисловим центром. І власне, поштовх до міжнародного транскордонного співтовариства, про що підкреслив заступник голови Сергій Міщій.

- В рамках підписаної Угоди ми маємо можливість як партнери подавати різного роду аплікаційні форми для отримання міжнародних грантів та допомоги. І це звичайно індустріалізація, адже на території наших партнерів багато підприємств, які б могли розглядати наші території під розбудову філій підприємств і т.д., - зазначив він.

Цю тезу також доповнив депутат райради Іван Медвідь, підкресливши, що завдяки співпраці з Сєвєродонецьком в Буштинській громади з'являться реальні можливості економічного зростання.

Загалом Угода передбачає хороші перспективи для розбитку двох сторін на взаємовигідних партнерських засадах.

І як неодноразово сьогодні було наголошено - зміцнення дружби двох регіонів під гаслом "Схід і Захід разом".

(З місця події Любов Немеш)