Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 З середини жовтня 2021 року до Відділу у справах дітей Буштинської селищної ради поступило повідомлення по проханню перевірити неналежні умови проживання сім’ї, яка буквально на вихідних сколихнула мережу жахливими умовами побуту малолітніх дітей.

Відділом було вчинено виїзд по перевірці повідомлення, де підтвердився факт вкрай важких умов проживання. З мамою дітей була проведена профілактична бесіда, наголошено про необхідність створення належних умов проживання та утримання дітей і надано термін для виправлення ситуації.

Після відвідин сім’ї відділ повідомив Центр соціальних служб та Ювенальну превенцію про проведений візит. Згодом через два тижня було здійснено контрольний візит згаданої родини, де встановлено факт усунення недоліків (в будинку було прибрано, в наявності була приготовлена їжа). Однак сім’ю взяли під контроль, про що було складено відповідні акти обстеження умов проживання.

Через три дні працівники відділу спільно з ювенальної превенції здійснили повторний візит до сім’ї де виявилося, що сім’я змінила адресу проживання переїхавши до м. Тячів (інформації про це надав дідусь дітей).

 Відділом у справах дітей Буштинської селищної ради був направлений лист до Тячівської міської служби у справах дітей про необхідність перевірення інформації та обстеження умов проживання за адресою фактичного проживання дітей.

Буквально цієї суботи із соціальних мереж, де були розміщені жахливі фото дітлахів  громада дізналась про повернення цієї сім’ї до Буштина.

За вказівкою голови громади, органом опіки та піклування було здійснено невідкладний виїзд  на місце проживання сім’ї. Де працівниками було викликано поліцію та швидку медичну допомогу, доставлено дітей до Тячівської районної лікарні де малечу нагодували та обстежили.  

Згодом працівники відділу знайшли близьких родичів дітей та лише пізно в ночі розмістили їх у них. Паралельно щодня здійснюючи контроль за їх станом та умовами проживання.

На сьогоднішній день дітлахам нічого не загрожує!

30 листопада 2021 р. буде проведена позачергова комісія з питань захисту дітей на котрій гарантовано буде вирішено подальшу долю маленьких мешканців нашої громади.