Фото без опису

Агентство США з міжнародного розвитку — незалежне агентство федерального уряду США. Відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам. Адміністратора Агентства та його заступника призначає президент за згодою Сенату, вони діють в координації з Державним секретарем США. 

Назва

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID)

 

 

 

 

Короткий опис

Американський уряд через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надає економічну та гумані- тарну допомогу по всьому світу понад 50 років. У 1992 р. було укладено двосторонню угоду між Україною та USAID про гуманітарне і техніко-економічне співробітництво, яка мала на меті сприяти країні у реаліза- ції її економічного, політичного та суспільного потенціалу.

З 1961 р. Агентство США з міжнародного розвитку є провідною установою Уряду Сполучених Штатів Аме- рики з виконання програм міжнародної економічної та гуманітарної допомоги. Штаб-квартира USAID зна- ходиться у Вашингтоні, округ Колумбія; агентство також має регіональні місії у Центральній та Південній Африці, Азії та на Близькому Сході, Латинській Америці та країнах Карибського басейну, а також у Євро- пі та Євразії.

USAID здійснює свої проекти у тісній співпраці з приватними добровольчими організаціями США, амери-

канськими компаніями та іншими державними та міжнародними організаціями.

 

 

Пріоритети діяльності

Гуманітарна допомога та допомога у перехідний період Демократія, права людини та врядування

Сільське господарство Економічний розвиток

Енергетика та енергетична безпека

Охорона здоров’я

Контакти:

WEB-сайт

https://www.usaid.gov/uk/ukraine

Телефон

+38 (044) 521-50-00

Факс

+38 (044) 521-52-45

Адреса офісу

04112, Україна, м. Київ, вул. Ігоря Сікорського, 4