Фото без описуСьогодні в офісі Буштинської селищної ради відбулася робоча зустріч щодо перспективи реалізації проектів будівництва комунальних каналізаційно-очисних спруд (КОС) на території громади.

Взяли участь -  заступники селищного голови Сергій Міщій та Михайло Цонинець, директор комунальної установи "Центр розвитку та міжнародної співпраці Буштинської селищної ради" Йосип Сава,  приватний підприємець Іван Країло.

Навідались -  виконавчий директор Регіональної асоціації органів місцевого самоврядування "Закарпаття - за чисте довкілля " Володимир Суран,  директор архітектурного бюро "Давінчі Дизайн" Іван Ніколеко,  керівник представництва Aqseptence Group в Україні Ігор Чередніченко та представник Aqseptence Group з Німеччини Геро Штайгервайд.

В рамках зустрічі було обговорено питання проектування та будівництво водоочисних споруд, централізованої каналізації та системи водопостачання з використанням сучасних західних технологій. 

Як було зазначено, на даний час смт.Буштино крім будівництва нової КОС  потребує нові водпродвідну та каналізаційну мережі. Їх встановлення за класичною технологією призведе до руйнації існуючих доріг та тротуарів.

Аби не нищити новий асфальт, експерти Асоціації запропонували використовувати  німецьку вакуумну систему водовідведення.

Застосування такої технології дозволить укладати труби у траншеї по 30 см завширшки та до метра глибиною. Що надасть  можливість  зберегти вже існуючу інфраструктуру доріг та тротуарів.

А також забезпечити безперебійне водопостачання та в онлайн режимі проводити моніторинг якості надання послуг.  Та контролювати технічний стан системи в усіх населених пунктах громади, де вона прокладена.

Реалізація даного проекту стане першим кроком впровадження  проєкту «SMART ГРОМАДА», що є запорукою успіху на шляху до розвитку територій.

Фото без опису