Фото без опису

 РУБРИКА "8 ЧУДЕС БУШТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ"

Буштинський парк Льодовикового періоду - це насамперед унікальний болотно - лісовий комплекс урочища «Дуброва» в околицях смт. Буштино і є реліктовим залишком останнього льодовикового періоду.
Тут зростають рослини, які зустрічалися на місцевості до періоду низьких температур.
 Він є важливим осередком видового різноманіття рівнинного Закарпаття, де зростає найбільша кількість рідкісних та зникаючих видів рослин та безхребетних тварин.
 Вони занесені до міжнародних природоохоронних переліків, у тому числі, Червоної книги України, та до регіонального червоного списку видів. 
Окрім природоохоронного значення, ці угіддя є важливим регулятором рівня та чистоти ґрунтових вод, вони цінні в естетичному та туристичному плані. 
Зокрема, на цій території є унікальне нарцисове поле на кшталт хустського, чимало рідкісних рослин і тварин, щороку помилуватись недоторканною природою сюди приїжджають чимало туристів
Так тут зростають унікальні, єдині в Українських Карпатах, реліктові види рослин: фіалка багнова, косарики болотні, гвоздика голувата, півники сибірські, гадюча цибулька трансільванська, ситняг карніолійський. 
Значну цінність мають ділянки вільшняків, які сьогодні у Закарпатті існують лише у вигляді невеликих, часто деградуючих острівців. 
В урочищі можна знайти і фрагменти торфовищ – це останні залишки сфагнових боліт на рівнинній частині Закарпаття.