РУБРИКА "8 ЧУДЕС БУШТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ"

Фото без опису           Мало хто знає або можливо колись чув, що в нашій громаді, і зокрема в  селищі Буштино, є теж своя, унікальна долина диких нарцисів. Звісно не така відома як в урочищі Кіреші на Хустщині, але не менш  гарна.

       В основному сюди навідуються місцеві мешканці та науковці, адже територія зовсім не облаштована. І знайти галявинки квітів, хто не знає точно, де вони ростуть, не так просто.  Проте, під час їх буйного цвітіння, сюди можна прийти по запаху - п'янкий аромат квітів відчувається здалеку.  

       А знаходиться Буштинська долина нарцисів у дуже чудовому місці - урочищі "Дубки", де своєю красою ще вражають і велетенські дерева породи -  дуб.   

       Історія виникнення цієї долини нарцисів така сама як і в Хусті. Вони є однією унікальною екосистемою, яка знаходяться в болотно-лісовому комплексі, що залишився в наших краях ще з часів льодовикового періоду. Вчені стверджують, що саме тоді з гір сповз великий шматок землі з цими прекрасними квітами.

       І хоч нарцис вузьколистий – це високогірний вид, в Хустському та Буштинському урочищах  білосніжні диво-квіти ростуть у низовині, милуючи око та наповнюючи повітря своїм ароматом.

       На жаль, з кожним роком  ця унікальна місцевість заростає ожиною та різними чагарниками. Тож вижити у таких умовах цим ніжним і доволі таки тендітним квіткам непросто.