Фото без опису

В рамках проєкту «Найгарніше українське село», який має на меті відкриття українських селищ задля розвитку зеленого туризму, збереження їх самобутності, подано заявку від села Вонігове Буштинської територіальної громади Тячівського району.

На офіційному сайті проєкту розмішено інформацію про село. http://madeinukraine.org/blog/info/211
Назва: село Вонігове, Тячівського району Закарпатської області.
Площа: 0,025 км²
Населення: 2654
Склад: село Вонігове входить до складу Буштинської територіальної громади. Розташоване на південному заході Тячівського району. Через село проходить автомобільний шлях територіального значення Міжгір'я- Буштино.
Інфраструктура: Заклад загальної середньої освіти; заклад дошкільної освіти; амбулаторія; аптека; відділення "Нова пошта"; "Укрпошта"; церква Св.Трійці (1912 р); оздоровчий заклад "Берізка"; ігровий майданчик; 5 магазинів "АВС"; магазин "Гурман"; супермаркет та магазин будівельних матеріалів "У Румуна"; продуктовий магазин "Верба"; нічний клуб "Графіт"; квітковий магазин "Чічка"; вулканізаційна; зерносклад; перукарня.
Готелі: база відпочинку "Фортуна"
Заклади харчування: ресторан "Роксолана", кафе "Олімп", кафе- бар "У Олага", кафе-бар "Бомбей".
Туристичні точки:

  • панський маєток, в якому доводилось бувати князю Ракоці Дьордю ІІ (30.01.1611-1660) та Австро-Угорськогому імператору Йосифу ІІ, який у 1773 році, за наказом матері, імператриці Марії-Терезії, побував у Хусті. Споруда збереглася і по сьогоднішній день;
  • найстаріша споруда , будинок в народі називають "Палата", побудований у XVIII cт. Зараз йому понад 300 років, він має свою історію. Будівля збережена, тут функціонує ОЗ "Берізка";
  • імпровізована садиба в оздоровчому закладі, де зібрано музейні експонати;
  • урочища, де проростають червонокнижні рослини; тут можна запастися грибами та ягодами;
  • село Вонігове входить в склад Буштинської громади, в кожному населеному пункті якої (7 сіл) проходять фестивалі, де в можна відвідати оздоровчі ванни, відпочити на базі відпочинку "Едем", попити мінеральну воду, відвідати садибу "Немежа".

Бізнес: виробництво "Світ вітражу".

Голова громади Руслан Янчій звертається до мешканців громади з проханням підтримати село Вонігово і закликає взяти участь у голосуванні:

Дуже прошу взяти участь у голосуванні і віддати свій голос. Адже, кошти отримані за проект можна буде направити на розвиток села. В нас велике населення і маємо шанси об'єднатися і зробити добру справу.

Я вірю, що ми всі одна сім'я і можемо щиро порадіти, що одне з НАШИХ сіл отримало шанс на розвиток. Наперед дякую за активність.

 Деталі проведення конкурсу тут.

http://madeinukraine.org/project/vote-village