У К Р А Ї Н А

БУШТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ТЯЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

 

90556, смт. Буштино, вул. Головна, 91 тел. (03134) 69-319, 60-444

ПРОТОКОЛ № 1

10 січня 2024 року.                                                         смт. Буштино

Головував – голова Буштинської селищної ради, голова комісії з питань ТЕБ та НС – Янчій Р.М.

Присутні9 чоловік, члени комісії (за окремим списком)

Слухали:

1.. Про затвердження актів обстеження русла річки Теребля  в с.Кричово, с. Дулово, с. Теребля, с. Вонігово  та смт.Буштино (Янчій Р.М.)

2. Про визначення рівня надзвичайної ситуації у відповідності до встановлених критеріїв, передбачених Постановою КМУ від 24.03.2004 року. (Янчій Р.М.)

3.Про необхідність проведення першочергових аварійно-невідкладних робіт на проблемних ділянках  річки Теребля в с.Кричово, с. Дулово, с. Теребля, с. Вонігово  та смт.Буштино (Янчій Р.М.)

 

Заслухавши інформацію доповідачів з питань порядку денного та з урахуванням обговорення, комісія вирішала:

 

  1. Інформацію виступаючих доповідачів з питань порядку денного взяти до уваги.
  2. Затвердити акти комісійного обстеження русла річки Теребля в в с.Кричово, с. Дулово, с. Теребля, с. Вонігово  та смт.Буштино.

3.Визнати надзвичайну ситуацію, що склалася в с.Вонігово, а саме розмив правого корінного берега, шириною близько 10 метрів та довжиною близько 180 метрів, правобережної берегової лінії на річці Теребля, надзвичайною ситуацією об»єктового рівня.

4.Визнати надзвичайну ситуацію, що склалася в с.Дулово, а саме руйнацію мокрого відкосу на ПК4+30 ПК5, протяжністю 70 метрів на річці Теребля, з загрозою повної  руйнації тіла  дамби та подальшим підтопленням дворогосподарств в с.Дулово,  руйнацію  призми опори тіла  дамби ПК 24+30 ПК 24+75,  загальною протяжністю  45 м., внаслідок чого є загроза подальшого руйнування напівзагати та тіла дамби під час наступних проходжень  паводків,  та підтоплення значної кількості  дворогосподарств в с.Дулово, а також руйнацію призми опори та часткову руйнацію мокрого укосу дамби в районі ПК 21+60 ПК 22+60, загальною протяжністю 100 метрів, внаслідок чого є загроза подальшого руйнування напівзагати та тіла дамби під час проходжень наступних паводків, та підтоплення значної кількості дворогосподарств, надзвичайною ситуацією об»єктового рівня.

5.Визнати надзвичайну ситуацію, що склалася в с.Теребля, а саме  повну руйнацію тіла правобережної дамби ПК-22+20 ПК25+40  та розмитття корінного берега на ширину до 90 метрів на річці Теребля  в селі Теребля урочище «Нижній росул», надзвичайною ситуацією об»єктового рівня.

6.Визнати надзвичайну ситуацію, що склалася в смт.Буштино, а саме відкладення твердого стоку з правої сторони русла, яке проходить під лівобережною дамбою по довжині 1100м, що привело до руйнації призми опори та підмиву мокрого відкосу дамби на річці Теребля в смт.Буштино, надзвичайною ситуацією об»єктового рівня.

7.Визнати надзвичайну ситуацію, що склалася в смт.Буштино, а саме  руйнацію призми опори та частково мокрого відкосу на ділянці ПК 0 – ПК 0+50 на річці Теребля, що може привести до подальшої руйнації тіла дамби та підтоплення 60 дворогосподарств, а також підмиття 100 метрів призми опори та повну руйнацію 60 метрів тіла дамби на ділянці ПК 7 – ПК 8 +60 на річці Теребля, що створює загрозу подальшого руйнування дамби під час наступних проходжень  паводків та підтоплення 10 дворогосподарств і рекреаційної зони, надзвичайною ситуацією об»єктового рівня.

8.Тячівському МУВГ  провести невідкладні аварійні роботи або  надати дозвіл комунальному підприємству  КП «Буштиносервіс» для можливості відновлення деяких  аварійних робіт в межах  компетенції.

9.Фінансовому відділу Буштинської селищної ради надати пропозиції щодо виділення коштів для ліквідації надзвичайної ситуації.

10.Протокол засідання комісії ТЕБ та НС і акти обстежень направити до Тячівського МУВГ та Тячівської ВРДА.

 

     Голова комісії                                                           Руслан ЯНЧІЙ

 

      Секретар комісії                                                      Олеся ТОКАЧ

 

Завантажити Протокол комісії з питань ТЕБ та НС №1