У К Р А Ї Н А

БУШТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ТЯЧІВСЬКОГО РАЙОНУ  

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

 

90556, смт. Буштино, вул. Головна, 91 тел. (03134) 69-319, 60-444

ПРОТОКОЛ № 2

12  лютого  2024 року.                                                  смт. Буштино

Головував – голова Буштинської селищної ради, голова комісії з питань ТЕБ та НС – Янчій  Р.М.

Присутні15 чоловік, члени комісії (за окремим списком)

Слухали:

1. Про затвердження акт обстеження моста через річку Теребля в с. Кричово  (Янчій Р.М.)

2. Про визначення рівня надзвичайної ситуації у відповідності до встановлених критеріїв, передбачених Постановою КМУ від 24.03.2004 року. (Янчій Р.М.)

3. Про необхідність проведення першочергових аварійно-невідкладних робіт на проблемних ділянках   моста  через  річку Теребля  в  с.Кричово. (Янчій Р.М.)

 

Заслухавши інформацію доповідачів з питань порядку денного та з урахуванням обговорення, комісія вирішила:

 

1. Інформацію виступаючих доповідачів з питань порядку денного взяти до уваги.

2. Затвердити акт комісійного обстеження моста через  річку  Теребля в с. Кричово.

3.  Визнати надзвичайну ситуацію, що склалася на ділянці  автомобільної дороги загального користування обласного значення Буштино-Колочава-Синевир на 48 км. в с. Кричово ( урочище Занівка), а саме: підмиття правої сторони та пошкодження лівої сторони мосту в с. Кричово, який сполучає Буштинську територіальну громаду та Углянську територіальну громаду ( через річку Теребля), що в свою чергу обмежує його пропускну спроможність, та може призвести до руйнування та повної втрати автомобільного сполучення між населеними пунктами Тячівського району.

4. Визнати надзвичайну ситуацію, що склалася на лівобережній  береговій лінії на річці  Теребля біля Занівського мосту при в‘їзді в с.Кричово внаслідок надзвичайної ситуації природнього характеру, пов’язаної із  значними підйомами рівнів води, відбувся звал водяного потоку та зміна напрямку русла, що призвело до розмиву лівого корінного берега, шириною близько 5 метрів та довжиною близько 100 метрів та до руйнування дорожнього покриття автошляху обласного значення  Кричово-Росош.

5. Фінансовому відділу Буштинської селищної ради надати пропозиції щодо виділення коштів для ліквідації надзвичайної ситуації.

6. Протокол засідання комісії ТЕБ та НС і акти обстежень направити до Тячівського МУВГ та Тячівської  РВА-РДА.

 

 

 

Голова комісії                                                                  Руслан  ЯНЧІЙ

 

Секретар комісії                                                              Олеся  ТОКАЧ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Голова Буштинської селищної ради

 Р.М.Янчій

“____” _______________2024 р.

АКТ

обстеження берегової лінії на річці Теребля

біля Занівського мосту при в’їзді в с.Кричово, Тячівського району, Закарпатської області

(пошкодження внаслідок надзвичайної ситуації природнього характеру, пов’язаної із незначними підйомами рівнів води)

12  лютого 2024 р.                                                             с. Кричово                 

Комісія Буштинської селищної ради в складі:

Цонинець Михайло Юрійович - заступник селищного голови з соціальних та житлово-комунальних питань – заступник голови комісії ТЕБ та НС  

Лях Іван Михайлович - заступник селищного голови, заступник голови комісії ТЕБ та НС

Кричвалушій Василь Васильович – староста с.Кричово

провела обстеження лівобережної берегової лінії на річці Теребля біля Занівського мосту при в‘їзді в с.Кричово та виявила, що внаслідок надзвичайної ситуації природнього характеру, пов’язаної із  значними підйомами рівнів води, відбувся звал водяного потоку та зміна напрямку русла, що призвело до розмиву лівого корінного берега, шириною близько 5 метрів та довжиною близько 100 метрів, а також призвело до руйнування дорожнього покриття автошляху обласного значення Кричово-Росош.

          провела обстеження автомобільної дороги загального користування обласного значення Буштино-Колочава-Синевир на 48 км. в с. Кричово ( урочище Занівка) та виявила  підмиття правої сторони та пошкодження лівої сторони мосту в с. Кричово,  який сполучає Буштинську територіальну громаду та Углянську територіальну громаду ( через річку Теребля), що в свою чергу обмежує його пропускну спроможність, та може призвести до руйнування та повної втрати автомобільного сполучення між населеними пунктами Тячівського району.

Враховуючи вище наведене, комісія пропонує :

1.Звернутися до комісії ТЕБ та НС Буштинської селищної ради щодо визначення рівня надзвичайної ситуації у відповідності до встановлених критеріїв, передбачених Постановою КМУ від 24.03.2004 року.

1.1. З метою запобігання шкідливій  дії води, що призведе до подальшого руйнування дорожнього покриття автошляху обласного значення Кричово-Росош, звернутися до Тячівського МУВГ та до ДП «Служба місцевих автомобільних робіт у Закарпатській області»  щодо відшукання коштів для проведення невідкладних (першочергових) заходів з ліквідації надзвичайної ситуації, зокрема для проведення робіт з регуляції русла річки Теребля та укріплення берега з метою попередження його подальшого руйнування та подальшого руйнування дорожнього покриття.

 

Підписи :

_________________Цонинець М.Ю.

_________________Лях І.М.

                                                                       _________________Кричфалушій В.В.

Завантажити Протокол комісіз з питань ТЕБ та НС №2