Фото без описуЦієї неділі 18 липня 2021 у селі Теребля відбувся другий фестиваль Буштинської громади -"Тереблянська Ярмарка".

Основне завдання проведення таких заходів - розкрити туристичний та інвестиційний потенціал всіх населених пунктів громади.

Як розповіла староста Тереблі Мирослава Гісем ідея ярмарки у них не випадкова. У селі дуже багато талановитих людей, які постійно щось виробляють і продають. Тож проведення ярмарки хороша мотивація для їх подальшого розвитку.

Також Теребля здавна славиться своїми народними ремеслами й традиціями.

Саме на збереженні й відродженні традицій зробив акцент у своєму виступі - привітанні голова громади Руслан Янчій.

- Народні традиції - це саме те, що всіх нас об'єднує, і це те, що найбільше нині приваблює сучасного туриста, - наголосив очільник громади.

Сьогодення й минуле організатори вміло поєднали й відтворили у чисельних локаціях на стадіоні, де проводилось дійство.

Тут можна було побачити як вироби сучасного майстерства, так і ознайомитись з унікальними експонатами давнини. Їх представили невтомні збирачі минувшини - Олександр Орос та Степан Чопик. До речі, незабаром в Тереблі відкриється унікальний краєзнавчий музей старожитностей. Цікаво було помітити й виставку домашнього ткацтва - доріжки, які колись ткали у кожній оселі.

На ярмарці можна було придбати особливі товари умільців, яких не знайдеш в жодному магазині.

Так, Неля Пацкан представила свою вишивку, Олеся Гусак - натуральну косметику "Бульбашка", Ніла Деяк - жіночі аксесуари.

Апетитні тістечка від кондитера Олесі Молнар "пішли на розхват" і дуже смакували відвідувачам. Варто відмітити, що пані Олеся є автором чудового торта "Теребля", який користується неабиякою популярністю серед односельчан.

Учасники ярмарки мали змогу придбати здорову їжу від "Домашнього ремесла" - сухофрукти, горішки, пастилу тощо.

Також чималий асортимент медової продукції від відомого пасічника Михайла Несуха, який постачає її вже на весь район.

Сучасні зачіски та інші послуги з краси надавала команда професійних візажистів "Школи перукарства" відомої майстрині Світлани Немеш.

Загалом на ярмарці було все, і навіть більше!..

Для діток працювали різноманітні атракціони, каруселі, аквагрим.

Проходили спортивні ігри та змагання, в яких юнаки позмагались на спритність та фізичну підготовку, де переможцем стала команда "бородачів".

Ну і звісно всіх частувань було не перелічити! Шашлики, бограч, голубці...

А яка ярмарка може обійтися без музики? Тож вона звучала зі сцени до пізньої ночі. Коломийки й сучасні пісні, танцювальні композиції...

У концертній програмі виступили учасники художньої самодіяльності села Теребля та громади: вихованці Тереблянської ЗЗДО І-ІІІ ст. й початкової школи, колективи - «Фортуна» «Теребляночка», «Буштинські газдині», працівники культури с. Теребля, ансамблі - «Ренесанс», «Берегиня», виконавці: Олеся Стегура, Софія Шароші, Дарина Руснак, Даніелла Аннишинець, Корнелії Моркляник, Євгенія Дем’янчук, Євгенія Феєр, Дарина Лесюк, Марія Лазорко, Корнелія Моркляник та ін.

Цікавим виступом порадувала односельчан та гостей свята сільська поетеса, автор трьох збірок віршів Ганна Рак.

Відбувся розіграш лотереї, де щасливчики виграли цінні призи від спонсорів ярмарки.

Голова громади Руслан Янчій висловив подяку всім, хто доклав максимум зусиль у проведенні ярмарки та допоміг фінансово. Найбільш активні колективи та організатори отримали грамоти.

Ну а зіркові гості свята: заслужений артист України Іван Пилипець та відомий український співак, композитор та автор пісень Роман Скорпіон зірвали цього дня справжній аншлаг!

Завершилась свято вогняним шоу, яке додало "Тереблянській Ярмарці" ще більше яскравості позитивний емоцій і незабутніх вражень.

З місця події Любов Немеш