Фото без опису

У неділю 22 серпня територіальна громада відзначила свій перший День народження.

Свято відбулося на стадіоні в Буштині і було приурочене ювілейній даті - 30-й річниці Незалежності України.

Тож організатори - Буштинська селищна рада, зокрема відділ культури (начальник Альона Сливка), доклали максимум зусиль, щоб дійство пройшло на належному рівні.

Досвід набуто - попередньо в селах громади пройшли тематичні фестивалі, які стали своєрідною презентацією кожного населеного пункту.

А це насамперед - місцеві таланти, тамтешні традиції, географічні особливості, туристична та інвестиційна привабливість тощо.

Таким чином Буштинська громада заявила про себе на весь світ, що вона відкрита до співробітництва, конструктивного діалогу ділових кіл та громадськості, налаштована до праці та свого розвитку.

І що головне - має всі наявні ресурси та можливості, щоб стати туристичним центром Тячівського району та Закарпаття.

І пройдешній рік громади - це її перші кроки в цьому напрямку.

Таким і був основний посил очільника громади Руслана Янчія до мешканців, який він коротко озвучив на сцені під час свого офіційного привітання.

А це нелегкий пройдений шлях, коли доводилося радіти першим успішним крокам, вчитися на власних помилках, формувати команду і давати старт діяльності.

Попри надзвичайно складний рік, який випало прожити в жорстких карантинних умовах, громада має певні здобутки.

Так, проведено поточний ремонт доріг, завершується будівництво двох нових АЗСПМ, от-от розпочнеться реконструкція футбольного поля стадіону "Тиса", на що виділено державну субвенцію тощо.

Голова громади висловив слова вдячності всім, хто долучився до створення громади і зараз працює в різних сферах життєдіяльності та вносять вагомий вклад в її розвиток.

- Зроблено лише наші перші кроки, попереду довгий та складний шлях та я переконаний, що разом нам вдасться зробити Буштинську громаду успішною, - наголосив Руслан Янчій.

Свято розпочалося і ведучий Михайло Рудик запросив на сцену наймолодших його учасників - вихованців дитячих садочків, які подарували гарний настрій всім присутнім.

Естафету прийняли учні ЗЗСО, ліцею та ДШМ з цікавими музичними композиціями, танцями та піснями.

У громаді багато талановитих творчих людей, які займаються художньою самодіяльності та прославляють рідний край. Чимало з них радо виступили на святі.

Це і народний вокальний ансамбль "Тисяночка", фольклорний колектив "Бущинські газдині", колективи бібліотечних працівників, вокальний ансамбль «Берегиня» с.Новобарово та ін.

Порадували публіку своїм виступом зразковий хореографічний колектив Буштинського ліцею «Квіти Карпат» - учасник та переможець багатьох конкурсів та володар чисельних нагород.

А також танцювальні колективи та окремі вихованці дитячої школи мистецтв, яка є справжньою кузнею юних талантів.

І звісно незабутні враження на все життя залишаться в учасників першого Дня громади від гала - концерту за участі зіркових гостей.

На свято в Буштино приїхали - мега - легендарні гурти: "Козак Систем", закарпатські "Рокаш" та "Stonehenge" зі своєю драйвовою музикою.

А також відомі українські артисти Роман Сасанчин та Ерік Вайда, у виконанні яких прозвучала сучасні хіти.

Завершився концерт вибуховим фаєр -шоу з неймовірними атракціями та спецефектами.

Загалом свято вдалося і промайнуло наче мить, подарувавши присутнім море приємних емоцій.

А також фото на згадку, яке мали можливість зробити всі охочі на святковій фотозоні в колі дружньої родини. з виконавцями та артистами.

Щира вдячність спонсорам, всім, хто допомагав, пригощав, співав, танцював, веселився, розважався та дарував оточуючим хороший настрій.

З Днем народження тебе, Буштинська громадо!

З Днем Незалежності тебе, рідна Україно!

(З місця події Любов Немеш)