Фото без опису- Куди йдемо по гриби?

- На Дулуське!

Така фраза звучить щоразу, коли хтось виходить на "тихе полювання" в тамтешні лісові масиви.

Про "дулуське" знають і місцеві заядлі грибники, й ті, хто любить сюди приїжджати або навідується вперше. Повернутися без трофеїв звідси практично неможливо, навіть якщо в лісі виросте лише один гриб, то знайдете ви його тут.

На сьогодні Дулово - це дійсно найбільш грибне місце всієї Буштинської громади.

Тож і тематику проведення свого фестивалю організатори вибрали грибну, бо дуловчани знають збирати та й люблять споживати ці надзвичайно корисні дари лісу.

Загалом, як зазначила староста села Наталія Кевешлігеті, Фестиваль грибів, який відбувся в селі 01.08.21 - перше маштабне свято за історію існування села Дулово .

Тож організатори доклали максимум зусиль, аби захід пройшов на належному рівні і надовго запамятався його учасникам.

А розпочалося свято з урочистого покладання квітів до пам'ятника герою - танкісту Степану Вайді, яке здійснило керівництво громади та села.

З Степаном Вайдом пов'язана героїчна сторінка Дулова. Юнаком пішов він під час Другої світової війни на фронт, де й загинув. Посмертно був удостоєний високих нагород, на його честь відкрито музей, де можна також дізнатись про історію села Дулово.

Ну, а коротко про основні її моменти зі святкової сцени розповіли вихованці школи, поєднуючи свій виступ з музичними композиціями. У виконанні учнів прозвучали українські пісні та навіть коломийки, звісно, про гриби.

Гості ж свята мали змогу скуштовати страви з грибів, вміло

приготовані дулівськими ґаздинями . Найбільше смакували випечені в яйцях голубінки та мариновані білі з цибулькою.

Також була можливість придбати сушені гриби , якими торгували в палатках.

За банку 3 - літрових білих Ріта Гарбуз просила 300 гривень. Жінка розповіла, що сушить їх під стріхою на протязі. Варить з підливкою та квашеною капустою, або ж додає в супчик тощо.

Щоб фестиваль був цікавим організатори підготували насичену концертну програму.

Зокрема, виступили вихованці Дулівської ЗОШ І-ІІ ст., колективи - «Буштинська газдиня» та «Берегиня», ансамбль - «Ренесанс», шоу балету«JazzBand», виконавці: Анастасія Мороц, Ярослава Місарош, Юлія Шевченко, Крістіна Кулій, Софія Шароші, Іванна Лазорко та ін.

Всі з нетерпінням очікували на розіграш лотереї, для якої спонсори підготували цінні призи. І як годиться на масових заходах для найменших учасників працювали різноманітні атракціони, каруселі, аквагрим тощо.

Голова громади Руслан Янчій , нагородив найбільш активних організаторів та меценатів грамотами й подяками.

Староста села Наталія Кевешлігеті висловила вдячність всім,хто був долучений до організації та проведення свята. А саме : працівникам відділу культури Буштинської селищної ради, всім підприємцям та активістам с.Дулово, спонсорам, колективам Дулівського ЗЗСО та ЗДО.

"Особлива подяка голові Буштинськоі ТГ- Руслану Янчію за ініціативу проведення фестивалів, якими поєднується минуле ,сьогодення і майбутнє нашої громади ."- наголосила вона.

Гостями свята стали дует Пущинських "Мрія" та заслужений артист України Андрій Заліско.

У їх виконанні прозвучали відомі українські хіти та авторські пісні, які були надзвичайно тепло сприйняті багато чисельною публікою фестивалю грибів у Дулові.

З місця події Любов Немеш