https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2024-08-30-009245-a

 

 ОБГРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

Закупівля відбувається для задоволення потреби Замовника на 2024 рік. Під час проведення процедури закупівлі усі документи, що мають відношення до тендерної пропозиції та складаються безпосередньо учасником, викладаються українською мовою. У разі надання інших документів складених мовою іншою ніж українська мова або російська мова, такі документи повинні супроводжуватися перекладом українською мовою, переклад (або справжність підпису перекладача) - засвідчений нотаріально або легалізований у встановленому законодавством України порядку. Тексти повинні бути автентичними, визначальним є текст, викладений українською мовою.

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань: Буштинська селищна рада, ЄДРПОУ: 04349685, Місце поставки товару: об’єкти, точок приєднання на території Буштинської ТГ.

 

         Предмет закупівлі: Код національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 09310000-5 – Електрична енергія   – 110 000 кВт*год.

         Обґрунтування доцільності закупівлі. З метою забезпечення Замовника електричною енергією для функціонування в наданні послуг. Джерело фінансування: місцевий бюджет.

         Обґрунтування обсягів закупівлі. Обсяги визначено відповідно до фактичної потреби на придбання товару в кількості, що визначена за потребою, аналогічного використанню у відповідні звітні періоди.

Очікувана вартість предмета закупівлі розрахована в результаті вивчення середньої ринкової вартості на території України та області з подібними характеристиками.

         Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі.

ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ

Код національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» -   09310000-5 – Електрична енергія

 

Замовник самостійно визначає необхідні технічні характеристики предмета закупівлі з огляду на специфіку предмета закупівлі, керуючись принципами здійснення закупівель та з дотриманням законодавства.

Фактом подання тендерної пропозиції учасник підтверджує відповідність своєї пропозиції технічним, якісним, кількісним, функціональним характеристикам до предмета закупівлі, у тому числі технічній специфікації (у разі потреби – планам, кресленням, малюнкам чи опису предмета закупівлі) та іншим вимогам до предмета закупівлі, що містяться в  тендерній документації та цьому додатку, а також підтверджує можливість поставки товару відповідно до вимог, визначених згідно з умовами тендерної документації.

В місцях, де технічна специфікація містить посилання на конкретні марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва, вважати вираз  "або еквівалент".

В місцях, де технічна специфікація містить посилання на стандартні характеристики, технічні регламенти та умови, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язані з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними, європейськими стандартами, іншими спільними технічними європейськими нормами, іншими технічними еталонними системами, визнаними європейськими органами зі стандартизації або національними стандартами, нормами та правилами, біля кожного такого посилання вважати вираз «або еквівалент». Таким чином, вважається, що до кожного посилання додається вираз «або еквівалент».

Обґрунтування необхідності закупівлі даного виду товару – замовник здійснює закупівлю даного виду товару, оскільки він за своїми якісними та технічними характеристиками найбільше відповідатиме вимогам та потребам замовника.

 

  1. Детальний опис предмета закупівлі.

Назва предмета закупівлі

Електрична енергія

Код ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника

09310000-5 - електрична енергія

Одиниці виміру

кВт*год

Кількість, кВт/год

110 000

Найменування  оператора системи розподілу

ПрАТ "Закарпаттяобленерго"

Строк поставки товару

Цілодобово до 00:00 год. 31 грудня 2024 року включно.

 

2. Місце поставки товару:

На межі балансової належності між оператором системи розподілу та споживачем.

Точки розподілу електричної енергії розташовані за адресами:

 

3. Мета використання товару: для задоволення потреб у споживанні електричної енергії об’єктів замовника (споживача).

 

4. Вимоги щодо якості електричної енергії.

Якість електропостачання - перелік визначених Регулятором показників (і їх величин), які характеризують рівень надійності (безперервності) електропостачання.

Якість електричної енергії характеризується фізичними параметрами поставленої споживачу електричної енергії та їх відповідністю встановленому законодавством стандарту.

 

5. Особливі вимоги до предмета закупівлі.

Параметри якості електричної енергії в точках приєднання Замовника в нормальних умовах експлуатації повинні відповідати параметрам, визначеним у ДСТУ EN 50160:2023 «Характеристики напруги електропостачання в електричних мережах загальної призначеності»

Постачання електричної енергії замовнику (споживачу) повинні відповідати нормам чинного законодавства України:

  • Закону України «Про ринок електричної енергії» від 13.04.2017 № 2019-VIII;
  • Кодексу систем розподілу, затвердженого постановою Національної комісії регулювання електроенергетики та комунальних послуг України від 14.03.2018 № 310;
  • Кодексу системи передачі, затвердженого постановою Національної комісії регулювання електроенергетики та комунальних послуг України від 14.03.2018 № 309;
  • Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою Національної комісії регулювання електроенергетики та комунальних послуг України від 14.03.2018 № 312;
  • інших нормативно-правових актів, прийнятих на виконання Закону України «Про ринок електричної енергії» від 13.04.2017 № 2019-VIII.

 

6. Послуги з передачі електричної енергії:

До ціни пропозиції учасник зобов’язаний включити витрати на послуги з передачі електричної енергії за регульованим тарифом.

 

Послуги з розподілу електричної енергії сплачуються Споживачем/Замовником самостійно безпосередньо  оператору системи розподілу відповідно до договору про надання послуг з розподілу, укладеного між оператором системи розподілу та Споживачем/Замовником. До ціни пропозиції учасник не включає послуги з розподілу електричної енергії.

 

Перелік інших документів, які надаються учасниками на підтвердженння відповідності технічним вимогам:

1. Копію постанови про видачу ліцензії Учаснику або копія ліцензії Учасника на постачання електричної енергії, або лист Учасника про те, що інформація щодо виданої Учаснику ліцензії на постачання електричної енергії міститься на офіційному веб-сайті НКРЕКП.

2. Укладений з ПрАТ «НЕК «Укренерго» договір про надання послуг з передачі електричної енергії.

3. Укладений договір про участь у ринку «на добу на перед» з АТ «Оператором ринку».

4. Довідка видана НЕК «УКРЕНЕРГО» про те, що Учасник з дати початку роботи на ринку та до 31.12.2023 року не набував статусу «дефолтного», відповідно до Розділу 1.7. «Невиконання зобов’язань» «Правил ринку», затверджених постановою НКРЕКП від 14.03.2018 №307 (зі  змінами).

5. Підтвердження можливості участі учасником у аукціонах з купівлі-продажу електричної енергії за двосторонніми договорами на Українській енергетичній біржі у секції комерційні торги або у секції спеціалізовані торги. (на підтвердження даної вимоги учасники мають надати лист (інформаційну довідку) від ТОВ Української енергетичної біржі де вказано, що Учаснику «надано статус учасника аукціону» та вказано, що «укладено з Учасником договір про організацію та участь в аукціонах з купівлі-продажу електричної енергії за двосторонніми договорами в комерційних секціях».

6. Довідка від НЕК «УКРЕНЕРГО» щодо підтвердження реєстрації Учасника в Датахабі видана у 2024 р.

7. Учасник зобов’язаний мати функціонуючу систему управління якістю, яка відповідає стандарту ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015) або іншим аналогічним державним стандартам в сфері сертифікації. Учасник у складі тендерної пропозиції повинен надати документи, що підтверджують наявність системи управління якістю, а саме: сертифікат на відповідність вимогам ДСТУ ISO 9001:2015.

8. Учасник зобов’язаний мати «Систему управління щодо протидії корупції. Вимоги та настанови щодо застосування» або іншим аналогічним державним стандартам в сфері сертифікації діяльності підприємства ДСТУ ISO 37001:2018, з наданням відповідного сертифікату, виданого на ім’я учасника закупівлі, із метою підтвердження того, що Учасник дотримується чинного антикорупційного законодавства України.

9. Учасники повинні підтвердити відповідність вимогам щодо етичної поведінки під час здійснення публічних закупівель відповідно до Настанов, що є Додатком до листа Мінекономрозвитку № 3304-04/13647-06 від 01.04.2019 року. З огляду на це, учасники подають у складі тендерної пропозиції документи, що підтверджують запровадження на підприємстві учасника політики щодо етичної поведінки під час здійснення публічних закупівель, добросовісної конкуренції. Серед таких документів повинен міститись наказ підприємства-учасника щодо призначення уповноваженого працівника з контролю та дотримання заходів і політики етичної поведінки при участі у процедурах публічних закупівель, а також настанови (інструкція або програма) підприємства щодо виконання вказаної політики.

10. Довідку (у довільній формі), що засвідчує можливість надання замовнику платіжних документів, а також надання замовником графіків споживання електричної енергії та величини потужностей (у разі, якщо вони змінюються більше ніж на 10%) та іншу інформацію передбачену договором постачання електричної енергії, безоплатно у центрі обслуговування клієнтів, представництві, офісі, уповноваженої особи, тощо учасника (із зазначенням місця розташування учасника, посади, ПІБ та контактного телефону керівника/відповідального працівника учасника та із наданням документального підтвердженням власності або оренди приміщення на території Закарпатської області).

Виконання встановленої вимоги робить взаємодію між організацією і споживачами більш зручною та доступною. Замовник може особисто звернутися до офісу для отримання інформації, консультацій або вирішення питань, що виникають у нього, а також для обміну документами для проведення розрахунків. Офіси надають місце для проведення консультацій, де спеціалісти можуть пояснити споживачам правила, вимоги до порядку використання та споживання електричної енергії. У разі виникнення спорів підрозділи Замовника - можуть служити місцем для вирішення конфліктів і медіації між сторонами.

11. Копія(ї) документу) ів), що підтверджують право власності (або оренди/користування) на нерухоме майно, де розташований зазначений підрозділ Учасника, або розташоване робоче місце посадової особи учасника, та посадова інструкція, наказ на призначення посадової особи учасника.